آدرس : تهران، فلکه دوم صادقیه، خیابان آزادگان،جنب برج هواپیمایی ماهان، پلاک ۳

09121026076

تماس با ما

پنکیک

پنکیک، کیکی به قدمت تاریخ

پنکیک (کیک داغ، کیک تابه‌ای یا فلپ جک) یک کیک صاف، تخت، نازک و گرد است که معمولا از یک خمیر رقیق بر پایه نشاسته تهیه می‌شود. اکثرا حاوی تخم مرغ، شیر و کره است. این کیک را روی سطح صاف و داغ مانند تابه یا صفحه‌های حرارتی و اغلب با روغن یا کره می‌پزند.

ظاهر و ساختار این کیک از ناحیه به ناحیه و کشور به کشور تغییر می‌کند. معروف‌ترین نوع این کیک، کرپ بوده که فرانسوی است. کرپ بسیار نازک است و در مواد آن از عمل آورنده استفاده نشده و معمولا هم روی پنکیک ساز تهیه می‌شود. در انگلستان پنکیک پف ندارد و بیشتر به کرپ شباهت دارد.

 

در آمریکای شمالی معمولا از پف ‌دهنده یا عمل آورنده‌های خمیر مانند بیکینگ پودر یا جوش شیرین استفاده می‌شود. آلمانی ها پنکیکی دارند که از سیب زمینی تهیه می‌شود و حتی در ایران خودمان نیز دسته‌ای از کلوچه‌ها و نان‌هایی مانند کماج مازندران پخته می شود که نوعی پنکیک محسوب می‌شوند.

این کیک را می‌توان در تمام طول روز و با تاپینگ‌ها و فیلینگ‌های مختلف سفارش داد. مانند شیره درخت افرا (که معروف‌ترین و محبوب ترین آن‌هاست)، میوه، خامه، چیپس شکلات، نوتلا و … . با این حال اما در امریکا و اروپا این کیک فقط برای صبحانه سرو می‌شود.

اولین شواهد وجود پنکیک را در یونان باستان می‌توان یافت. آن‌ها از نامی لاتین برای این کیک استفاده می‌کردند که ریشه آن به معادل لغت “ماهی‌تابه” می رسد. قدیمی‌ترین ردپای این کیک را می‌توان در اشعار یونانی در قرن چهارم پیش از میلاد یافت.

کیک یونانیان متشکل از روغن زیتون، آرد، شیر و عسل بود و برای صبحانه تهیه می‌شد. رومیان باستان هم ورژن خاص پنکیک خورد را alia Dulcia یا «شیرینی‌های دیگر» می‌نامیدند. درنهایت واژه پنکیک در قرن پانزدهم در انگلستان ظاهر می‌شود.

سندروم پنکیک!

سندروم پنکیک یک واکنش آلرژیک (حساسیتی) به پنکیک بوده که برخی از افراد بعد از خوردن آن دارند. این حساسیت در نواحی استوایی و به دلیل وجود نوعی آفت که خاص آن نواحی است و ممکن است در آرد استفاده شده موجود باشد، دیده می‌شود.

چگونه تزئین پنکیک را انجام دهم؟

در این مرحله از طرز تهیه پنکیک شما می‌توانید پنکیک‌ها را دانه دانه روی هم بچینید و به اصطلاح یک برج پنکیک درست کنید! سپس روی آن یک تکه کره، یا کمی شربت یا عسل بریزید. علاوه بر این‌ها، اگر دوست داشته باشید می‌توانید پنکیک‌ها را همراه با خامه قنادی، میوه تازه، مغز میوه‌ها، مربا، یا حتی تکه‌های خرد شده شکلات نیز سرو کنید.

گزینه‌های بسیار متنوعی پیش روی شما هستند که می‌توانید بر طبق سلیقه شخصی خودتان از بین آن‌ها انتخاب کنید، تا صبحانه عادی خود را به یک صبحانه خوشمزه و هیجان‌انگیز تبدیل کنید. بعضی از میوه‌هایی که همراه با پنکیک خوش طعم می‌شوند عبارتند از موز تازه، توت فرنگی، یا ترکیبی از این دو میوه همراه با هم. علاوه بر این، برای خوش طعم شدن پنکیک‌های خود می‌توانید از پودر دارچین، نارگیل، یا لیمو هم استفاده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پنکیک

اگر قصد دارید که از روغن برای پختن پنکیک استفاده کنید، بهترین گزینه برای شما روغن کانولا و یا یک روغن گیاهی است. می‌پرسید چرا؟ دلیلش این است که این روغن‌ها سطح ماهیتابه را به خوبی چرب می‌کنند و علاوه بر این، بدون اینکه مزه پنکیک‌های شما را تغییر بدهند، آن‌ها را به شکل یکسان می‌پزند. درست کردن پنکیک با کره هم مشکل خاصی ندارد، اما این کار باعث می‌شود که سطح پنکیک‌های شما کمی متراکم و تُردتر بشود.

بعد از اینکه روغن یا کره به اندازه کافی داغ شد، خمیر پنکیک را با استفاده از یک ملاقه گرد و عمیق و به شکل دایره‌های کوچک درون ماهیتابه بریزید. سعی کنید که قطر هر عدد از این دایره‌ها بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر نشود. اگر اندازه ماهیتابه خود را به اندازه کافی بزرگ انتخاب کرده باشید، می‌توانید در هر مرحله، چیزی در حدود ۴ پنکیک درست کنید. فقط یادتان باشد خمیر پنکیک را طوری در ماهیتابه بریزید که لبه هر عدد پنکیک با لبه دیگری تماس نداشته باشد. در غیر این صورت پنکیک‌های شما به هم می‌چسبند.

مدت زمان مورد نیاز برای پخته شدن پنکیک‌ها به طور کامل (سطح و داخل آن‌ها) به میزان حرارت سطح پخت و اندازه هر پنکیک بستگی دارد. این مدت زمان معمولا چیزی در حدود ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه برای هر طرف از پنکیک است. زمانی که متوجه شدید روی سطح خمیر خیس پنکیک حباب‌هایی ایجاد شده است، یعنی وقت آن رسیده که پنکیک را زیر و رو کنید.

بعضی از مردم دوست دارند که پنکیک را کمی برشته و به رنگ قهوه‌ای شکلاتی بخورند. بعضی دیگر هم دوست دارند که رنگ پنکیک‌شان روشن باشد و به طور کامل پخته نشده باشد. به همین دلیل، میزان پخته شدن و ظاهر پنکیک به سلیقه شخصی شما نیز بستگی دارد.

نویسنده مقاله: aiwaweb

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلم ها

سبد خرید شما

سبد خرید شما خالی است.

X