آدرس : تهران، فلکه دوم صادقیه، خیابان آزادگان،جنب برج هواپیمایی ماهان، پلاک ۳

09121026076

تماس با ما

شیرینی های استان قزوین

شیرینی های سنتی استان قزوین

استان قزوین-گردشگران در سفر به استان قزوین می توانند با خرید انواع شیرینی های سنتی و صنایع دستی با سوغاتی های متنوع از این شهر بازگردند.
خبرگزاری مهر- گروه استانها: سفر برای هر فردی پر از خاطرات و یادگارهای فراوانی است که می تواند لحظات خوشی را برای گردشگران به خاطر آورد.
معمولا هر مسافری پس از گشت و گذار و بازدید از مکان های تاریخی و طبیعی، با رفتن به بازارهای سنتی هدیه ای را برای خانواده و دوستان خود تهیه کرده و آن ها را در لذت این سفر شریک می کند.
شاید اگر شما هم وارد بازار قزوین شوید و از سرای سعدالسلطنه برای خرید بازدید کنید زیبایی این مکانها شما را تشویق می کند تا هم از شیرینی و هم صنایع دستی آن خرید کنید.
با ورود به بازار قزوین، معماری سنتی و حجره های بازاریان، آنقدر مجذوبتان می کند که باید ساعت ها و شاید تما روزتان را در بازار سپری کنید زیرا دکان های صنایع دستی و ظروف و خوراکی در این فضای سنتی، رنگ و بویی به خود گرفته اند که هر مسافری را به خود جذب می کند
قزوین نیز مانند دیگر شهرهای ایران پر است از شیرینی های خوشمزه و صنایع دستی رنگارنگ و زیبا، که از هیچکدامشان نمی توان گذشت و باید با دقت و حوصله همه را خوب نگاه کرده و سپس خرید کنید.
در این گزارش شما را با برخی شیرینی و صنایع دستی استان قزوین آشنا می کنیم تا هر مسافر با توجه به ذائقه و سلیقه خود با دست پر از این شهر تاریخی بازگردد.

شیرینی‌های سنتی استان قزوین
شیرینی پادرازی، باقلوای ‌پیچ، باقلوای‌ لوزی، نان نازک (نازک پسته‌ای)، نان چرخی، نان نخودی (شیرینی نخودی)، نان برنجی (شیرنی برنجی)، شیرینی اتابکی (شیرینی ولیعهدی) و نان قندی (شیرینی قندی) انواع شیرینی‌های سنتی استان قزوین است که برخی را معرفی می ‌کنیم.
شیرینی های سنتی قزوین
عطر و بوی شرینی های سنتی قزوین، همه گردشگران را به سمت خود می کشاند و آنقدر این عطر و طعم شیرین و جذاب است که معرفی سوغات این شهر را با شیرینی های معروفش باید آغاز کرد.
شیرینی هایی با رنگ و عطر عالی که با یک بار چشیدن طعم آنها، هرروز عصر دلت می خواهد با چای عصرانه ات یکی از این شیرینی ها را نوش جان کنید.
زنان هنرمند و خوش سلیقه قزوینی برای مراسم و اعیاد، به صورت سنتی شیرینی های شهر خود را می پزند و در کنار عزیزانشان کامشان را شیرین می کنند.
نان چای، نان نازک، باقلوا، نان چرخی از شیرینی های سنتی معروف قزوین است.
نان چای قزوین
نان چای، نوعی شیرینی خشک است، نانی خوش رنگ و بو که در بیشتر اعیاد، بانوان قزوینی آن را می پزند، این نان بسیار خوشمزه است و از آرد، شکر، تخم مرغ، ماست و کره که رویش را با کنجد و پسته تزیین می کنند تهیه می شود.
نان نازک قزوینی
یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه و مورد علاقه مردم قزوین نان نازک است که لابه لای آن از مغز گردو، پسته و بادام استفاده می شود و به نان نازک گردویی، بادامی، پسته ای معروف است.
نان چرخی قزوین
این شیرینی با طعم دوست داشتنی مواد اولیه اش شبیه نان چای است، اما مواد را این بار با چرخ دستی مخصوص، چرخ می کنند و خمیر را شکل داده و روی آن را با پودر پسته یا خُرفه تزیین می کنند.
نان برنجی قزوینی
چشیدن طعم شیرینی نان برنجی قزوین لذتی دیگر دارد. معمولا در مراسم شاد به ویژه عید نوروز از این نوع شیرینی بسیار استقبال می شود. نان برنجی را بانوان قزوینی با آرد برنج، پودر قند، روغن جامد، تخم مرغ، پودر هل و گلاب درست می کنند.
طعم شیرینی برنجی قزوین با شیرینی برنجی کرمانشاه متفاوت است.

 

باقلواهای رنگارنگ قزوین
باقلوا از شیرینی های مخصوص و دوست داشتنی و کمی گران قزوین است که برای پخت آن از آرد، شربت قوام آمده، زعفران، گلاب، زرده‌ تخم ‌مرغ و شیر، پسته، بادام، خاک قند، پودر هل استفاده می شود.
این نوع شیرینی در انواع مختلف باقلوای گل یا پیچ، باقلوای سه رنگ پخت می شود و زینت بخش مجالس شادی و اعیاد مردم است.
باقلوای پرچمی(سه رنگ) و باقلوای رزپیچ قزوین
این نوع شیرینی را در اواخر اسفند بانوان قزوینی برای عید نوروز تهیه می کنند. شیرینی قندی را با آرد صرفه، پودر شکر، روغن جامد، پودر هل، بکینگ پودر و خشخاش درست می کنند. طعم این شیرینی که به نوع خشک شده اش قزوینی ها قاق (خشک) می گویند با چای بسیار دلچسب است.

شیرینی پادرازی قزوین
پادرازی مخصوص قزوین، نوعی شیرینی در سه رنگ است که مانند بقیه شیرینی های قزوین، مقدارشیرینی آن کم است و به همین خاطر در بین مردم بسیار طرفدار دارد. پادرازی قزوین از پودر قند، روغن صاف قنادی، تخم مرغ، آرد گندم، آرد برنج، آرد نخودچی، شیر،   پودر زنجبیل، وانیل، زعفران و کنجد تهیه می شود.
پادرازی سه رنگ، بادامی
شیرینی هایی که مواد اولیه آنها را انواع مغز تشکیل می دهند در قزوین و دیگر شهرهای ایران تنوع بسیاری دارند. یکی از این نوع، شیرینی بادامی قزوین است که با پودر بادام، پودر پسته، پودر قند، آرد، پودر هل و روغن جامد پخت می شود.
شیرینی نخودی
نون نخودی یا شیرینی نخودی مخصوص قزوین طعمی دلنشین دارد و مقدار شیرین آن مانند بقیه شیرینی های قزوین کم است و بهمین خاطر بسیار پرطرفداراست. نان نخودی از آرد نخود، روغن، پودر قند، آرد، پودر هل، زرده تخم مرغ تهیه می شود.
شیرینی اتابکی(ولیعهدی)
یکی دیگر از شیرینی های این استان، شیرنی اتابکی است که با  آرد نول و آرد برنج، پودر قند، روغن جامد، پودر هل و تخم‌مرغ  تهیه می شود. شیرینی اتابکی را معمولا دو رنگ درست می کنند یکی کرم و دیگری قهوه ای رنگ است.

شیرینی شربتی
کیک لطیف و خوش طعمی است که به صورت لوزی شکل برش داده می شود و با پسته و نارگیل روی آن را تزیین می کنند. مواد تشکیل دهنده این نوع کیک یا شیرینی عبارت از: آرد، شکر، ماست، هل، روغن، تخم مرغ است.
نان سنتی اَگِردَک
این نان از نان های سنتی بسیار خوشمزه قزوین با طعمی شیرین است که علاوه بر استان قزوین در دیگر شهرهای ایران نیز پخت می شود. نان سنتی اگردَک با آرد، تخم مرغ، شیر، شکر، دارچین، زردجوبه تهیه می شود.

نویسنده مقاله: aiwaweb

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلم ها

سبد خرید شما

سبد خرید شما خالی است.

X